Bewonersvergunning Zandvoort

Woont u in Zandvoort? Dan kunt u een parkeervergunning voor bewoners aanvragen.

Wat zijn de voorwaarden?

  • U staat ingeschreven op een adres in vergunninggebied zone A of zone B.
  • Het kenteken staat op uw naam geregistreerd.
    - Heeft u een lease- of bedrijfsauto upload dan bij uw aanvraag de volgende documenten: 
    een kopie van het leasecontract waarin u wordt genoemd
    of een houdersverklaring waarmee de kentekenhouder (het bedrijf of de leasemaatschappij) verklaart dat het voertuig exclusief aan u beschikbaar is gesteld;
    - Heeft u een deelauto? U kunt een vergunning aanvragen als u lid bent van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Upload bij uw aanvraag de volgende documenten: - een verklaring van de houder van het motorvoertuig waaruit blijkt dat u medegebruiker van dit voertuig bent + het lidmaatschap van de vereniging;
    - Uw voertuig mag, inclusief lading, niet langer zijn dan 6 meter en/of niet hoger dan 2,4 meter.
    - Heeft u een camper? Lees dan deze informatie.
  • Aan de bewonersvergunning kan één ander kenteken worden gekoppeld zodat u afwisselend een andere auto kunt parkeren. Omdat de vergunning maar voor één auto tegelijkertijd gebruikt kan worden, meldt u in dit geval zelf het kenteken waarmee geparkeerd wordt in ParkStart aan. 
  • De vergunning wordt uitgegeven als 1e bewonersvergunning behalve als er op het adres al een bewonersvergunning, een GPK-vergunning, een 2e woningvergunning, een bedrijfsvergunning of een maatschappelijke vergunning is. Of wanneer er eigen parkeergelegenheid is.
  • Eigen parkeergelegenheid: Bij het uitgeven van een vergunning houden we hier rekening mee. Als u eigen parkeergelegenheid heeft, kunt u alleen een bewonersvergunning aanvragen als uw huishouden over minimaal 2 kentekens beschikt. Geef bij de aanvraag ook het kenteken op van de auto die u op de eigen parkeergelegenheid parkeert. 
    Waarom wordt aangegeven dat er op mijn adres een parkeerplek op eigen terrein (POET) is? Lees hier verder wat een parkeerplaats op eigen terrein is en welke afmeting dit minimaal heeft.
  • Voor een aantal adressen zoals die van het complex Louis Davids Carré kan geen vergunning aangevraagd worden. Bekijk hier de adressenlijst-geen recht op een vergunning.


Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina
De looptijd van deze vergunning is van 1 juli tot en met 30 juni. 

 

Aanvragen

  • Vraag uw vergunning aan via het E-loket
    Kunt u nog geen gebruik maken van het E-loket, omdat u niet in het bezit bent van DigiD? Vraag dan hier uw DigiD aan.
  • Heeft u geen DigiD?  Vraag uw vergunning dan aan met dit online aanvraagformulier bewonersvergunning

 

Gebruik 

Heeft u één kenteken op uw vergunning dan is uw kenteken direct actief.

Als u twee kentekens op uw vergunning heeft aangevraagd dan gebruikt u ParkStart om één van de twee kentekens aan te melden.

In de toewijzingsbrief van uw vergunning vindt u een activatielink (Aanmelden ParkStart) waarmee u een eigen account voor ParkStart aanmaakt. De regeling is daarna klaar om één van de twee kentekens aan te melden. 
Klik voor meer informatie op de button "Alles over Parkstart", onderaan deze pagina.
Bij twee kentekens:

  • Meld het kenteken aan waarmee u parkeert.
  • U kunt maximaal één voertuig tegelijkertijd aanmelden per vergunning.
  • Het is mogelijk op ieder moment van kenteken te wisselen. Meld hiervoor het ene kenteken af en het andere kenteken aan.

Waar kunt u parkeren met de vergunning?

  • Met een vergunning voor vergunningzone A mag u in zone A + B parkeren. (De maximale parkeerduur van 2 uur geldt hier niet voor parkeren met de bewonersvergunning).
    Met een vergunning voor vergunningzone B mag u in zone B parkeren.
    De vergunning is niet geldig in de winkelstraten in het centrum (Haltestraat en Grote Krocht), op de boulevards, in parkeergarage LDC en parkeerterrein de Zuid.
  • Bekijk hier de plattegrond met gebieden.
  • Tijden betaald parkeren: Zomerparkeren: 1 maart tot 1 november 10.00 - 22.00 uur | Winterparkeren 1 november tot 1 maart (10.00 - 20.00 uur). Buiten deze tijden heeft u geen vergunning nodig.

 

Ander kenteken of nieuw adres?

Als u verhuist of een andere auto heeft, is uw vergunning niet meer geldig.
Bekijk de mogelijkheden op de pagina Wijziging doorgeven.