Veelgestelde vragen

1. Waarom vergunningparkeren
2. Vergunning aanvragen
3. Vergunning betalen
4. Hoe gebruik ik een digitale vergunning
5. Overige vragen
6. Wijzigingen
7. Privacy 

 

1. Waarom vergunningparkeren

Waarom worden er nieuwe vergunninggebieden ingericht?
De gemeente Zandvoort wil de parkeer- en bereikbaarheidsknelpunten in Zandvoort verbeteren. Voor het begin van het zomerseizoen 2021 zet de gemeente al een aantal maatregelen in om de parkeersituatie voor inwoners van Zandvoort te verbeteren. Eén van deze maatregelen is het instellen van een tijdelijke zomerregeling van 1 juni tot 1 oktober 2021 in de wijken Park Duijnwijk, Oud Noord, Nieuw Noord en Zandvoort Zuid (Tranendal).

2. Vergunning aanvragen

Kan ik alle parkeervergunningen bij ParkeerService aanvragen?
Alleen voor vergunningaanvragen in de nieuwe vergunninggebieden Zandvoort Noord en Zandvoort Zuid kunt u bij ParkeerService terecht. Heeft u vragen over de andere parkeerzones, of wilt u een vergunning voor andere gebieden aanvragen bekijk dan de website van de gemeente.

Hoe vraag ik een vergunning aan?
U vraagt een vergunning aan via deze website. Bekijk hiervoor de pagina Vergunningsoorten en vraag de vergunning aan via een digitaal aanvraagformulier. De informatiebrieven zijn op 1 mei 2021 huis aan huis bezorgd in de wijken Park Duijnwijk, Oud Noord, Nieuw Noord en Zandvoort Zuid (o.a. Tranendal). Als u hier woont of werkt kunt u een vergunning aanvragen. 

Ik heb een vergunning nodig waarmee ik ook in andere vergunningzones kan parkeren.
Deze vergunningen geeft de gemeente Zandvoort zelf uit, ga hiervoor naar de website van de gemeente.

Ik kan niet zo goed overweg met de computer, hoe vraag ik een vergunning aan?
Bent u niet digitaal vaardig genoeg om zelfstandig een vergunning aan te vragen via internet, vraag dan iemand uit uw eigen omgeving om u hierbij te helpen. U kunt ook bellen met ParkeerService op telefoonnummer (033) 247 3000. Zij begeleiden u telefonisch bij het doen van een aanvraag. 

3. Vergunning betalen

Wanneer moet ik betalen voor mijn vergunning?
Als uw aanvraag is gecontroleerd, krijgt u een factuur om de vergunning te betalen. U betaalt voor de hele periode 1 juni t/m 30 september. Als uw betaling is verwerkt ontvangt u bericht dat u de vergunning kunt gebruiken.

4. Hoe gebruik ik een digitale vergunning

Hoe werkt een digitale bewonersvergunning?
U vraagt via de website een bewonersvergunning aan en geeft daarbij uw kenteken op. Dit kenteken staat na toewijzing en betaling op uw vergunning. Alleen als u een vergunning heeft waarbij u zelf een kenteken moet registreren, gebruikt u de vergunningapplicatie ParkStart. Bekijk hiervoor de instructies op "Alles over ParkStart".

Hoe meldt ik een kenteken aan op de digitale vergunning?
Bij een bewonersvergunning is uw kenteken al aangemeld. Alleen als u een vergunning heeft waarbij u zelf een kenteken moet registreren, gebruikt u hiervoor de vergunningapplicatie ParkStart. Bekijk hiervoor de instructies op "Alles over ParkStart".

Ik kan niet zo goed overweg met een computer, hoe gebruik ik een bezoekersregeling?
U kunt een kenteken aanmelden via uw mobiele telefoon maar ook op laptop of computer. Bekijk hiervoor de instructies met afbeeldingen op "Alles over ParkStart". U kunt uw account delen met uw bezoek zodat zij zelf een kenteken aan kunnen melden.


5. Overige vragen

Ik heb een papieren hulpverlenersvergunning. Is deze ook geldig in de nieuwe vergunninggebieden?
Ja en de handhaving is hiervan ook op de hoogte.
De digitale hulpverlenersvergunning voor de vergunningzones Zandvoort Noord en Zandvoort Zuid is alléén in deze gebieden geldig, niet in de al bestaande gebieden. 

Is er ook een vergunning voor de schilder/klusjesman/enz.
Bij de centrale balie van het gemeentehuis kunnen dag- of weekvergunningen aangevraagd worden, de noodzaak van het parkeren moet hierbij wel aangetoond worden. Lees hier meer over op de website van de gemeente

Ik heb een GPK, mag ik hiermee parkeren in Zandvoort Noord of Zandvoort Zuid?
Alleen de eerste 2 uur mag u gratis parkeren, met naast uw GPK een blauwe parkeerschijf. Daarna heeft u in de vergunninggebieden altijd een vergunning nodig, ook al heeft u een GPK. 
Heeft u een eigen Gehandicapten Parkeerplaats dan heeft u daar geen vergunning voor nodig. 

Heb ik een vergunning nodig voor mijn camper?
Ja, ook voor uw camper heeft u een parkeervergunning nodig. U kunt hiervoor een bewonersvergunning aanvragen of gebruik maken van uw bezoekersregeling als het urentegoed dat toelaat.
Let op, in Zandvoort mag u uw camper (recreatievoertuig) maximaal 3 dagen aaneengesloten op de openbare weg parkeren. Deze regel geldt ook als u een parkeervergunning heeft. Wilt u uw camper langer dan 3 dagen aaneengesloten kunnen parkeren? Dan kunt u aanvullend een ontheffing aanvragen. Dit is alleen mogelijk als u voor het recreatievoertuig niet het goedkope tarief voor de motorrijtuigenbelasting betaalt. Een ontheffing kunt u aanvragen door een mail te sturen naar info@zandvoort.nl met in het onderwerp 'ontheffing recreatievoertuig'.  

Heb ik een vergunning nodig voor mijn caravan?
Nee, voor uw caravan heeft u geen parkeervergunning nodig, omdat het geen motorvoertuig is. 
Let op, in Zandvoort mag u uw caravan (recreatievoertuig) maximaal 3 dagen aaneengesloten op de openbare weg parkeren.  

Hoe controleert de handhaving mijn vergunning?
Uw kenteken is opgenomen in het Nationaal Parkeerregister.
Een handhaver scant uw kentekenen, checkt het in dit register en weet zo of uw wel of niet een geldige parkeervergunning heeft.  

Ik heb een boete gekregen. Waar kan ik de boete betalen?
U krijgt automatisch bericht van het CJIB (Centraal Justitieel Incassobureau) als u een boete heeft ontvangen voor het parkeren zonder vergunning, in een vergunninghoudersgebied. U kunt alleen via dat betaalverzoek betalen. 


6. Wijzigingen 

Wat moet ik doen als ik een nieuwe auto heb gekocht?
Zodra het kenteken op uw naam is geregistreerd, past u het kenteken aan. Gebruik hiervoor een kentekenwijzigingsformulier van onze website. Hou rekening met een verwerkingstijd van enkele dagen. Daarna kunt u weer met uw vergunning parkeren.

Wat moet ik doen als ik verhuis?
Bij een verhuizing uit uw vergunningzone zegt u de vergunning op. Verhuist u binnen uw eigen zone, neem dan contact met ons op via info.zandvoort@parkeerservice.nl

7. Privacy

Waarom heeft ParkeerService mijn persoonsgegevens nodig en is het wel veilig?
Om te beoordelen of iemand in aanmerking komt voor een bepaald soort parkeervergunning, moet gecontroleerd worden of de aanvrager aan de voorwaarden voldoet. Wij hebben daarom uw persoonsgegevens nodig. En zo is het bijvoorbeeld ook nodig dat er een leaseverklaring gegeven wordt, als de auto niet op naam van de aanvrager staat.
ParkeerService gaat zorgvuldig met uw gegevens om. Wij werken helemaal volgens de Europese privacy wet (de AVG/ Algemene verordening persoonsgegevens) en hebben onlangs nog voor het parkeervergunningsysteem een veiligheidscertificaat ontvangen (ISO 27001, een keurmerk dat de informatiebeveiliging op orde is).