Vrachtwagenparkeervergunning Zandvoort

Heeft u een vrachtwagen die u in de omgeving van uw werk- of woonadres moet parkeren? Vraag dan deze vrachtwagenvergunning aan.

Wat zijn de voorwaarden?

 • U heeft een vrachtwagen en oefent een beroep of bedrijf uit dat is gevestigd in vergunninggebied zone A of zone B . Upload hiervoor een recent KvK en een verklaring waarom de vrachtwagen niet op eigen terrein bij het vestigingsadres kan worden geparkeerd;

 • Of u staat ingeschreven in de Basisadministratie op een adres in zone A of zone B. Upload een verklaring waarom de vrachtwagen niet bij de werkgever kan worden geparkeerd;
    
 • Uw motorvoertuig heeft met inbegrip van de lading een lengte van meer dan 6 meter. Aan de vrachtwagenvergunning kan één ander kenteken worden gekoppeld voor het afwisselend parkeren van een ander motorvoertuig onder de volgende voorwaarden:
  a. aanvrager hoeft niet de houder van dit motorvoertuig te zijn;
  b. het motorvoertuig hoeft geen lengte te hebben van meer dan 6 meter;

 • In onderling overleg met de gemeente wordt een geschikte locatie voor uw vrachtwagen gezocht (geef op het aanvraagformulier uw gewenste locatie aan).


Tarieven

Bekijk de actuele tarieven op de tarievenpagina
De looptijd van deze vergunning is van 1 juli tot en met 30 juni. 

 

Aanvragen

Vraag uw vergunning aan met dit online aanvraagformulier Vrachtwagenvergunning

Gebruik 

U gebruikt de ParkStart website om een kenteken aan te melden. In de toewijzingsbrief van uw vergunning vindt u een activatielink (Aanmelden ParkStart) waarmee u een eigen account voor ParkStart aanmaakt. De vergunning is hierna klaar voor gebruik. Klik voor meer informatie op de button "Alles over Parkstart", onderaan deze pagina.
NB: U kunt maximaal 3 personen machtigen uw account te gebruiken zodat iemand anders een kenteken aan kan melden. 

 • Meld het kenteken waarmee u parkeert in ParkStart aan.
 • U kunt één van de 2 voertuigen aanmelden.
 • Het is mogelijk op ieder moment tussen deze 2 kenteken te wisselen.


Waar kunt u parkeren met een vergunning?

De vergunning is geldig in het toegewezen gebied.

 

Ander kenteken of nieuw adres?

Als u een andere auto heeft, of wanneer u niet meer in het vergunninggebied werkt, is uw vergunning niet meer geldig. Gebruik de onderstaande formulieren om wijzigingen door te geven.