Nieuw parkeerbeleid per 1 juli 2022

13 mei 2022

In Zandvoort is het vanaf 1 juli betaald parkeren van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 22 uur. Dit is nodig om de groei van het toerisme en de parkeerdruk in goede banen te leiden.  
Er zijn vier nieuwe parkeergebieden: Centrum, Zuid, Nieuw Noord en Oud Noord. U kunt een digitale parkeervergunning aanvragen als u in een van de gebieden woont of werkt. Alle vergunningen staan voortaan op kenteken. Coöperatie ParkeerService (CPS) voert de parkeertaken uit namens de gemeente. 
 
Iedereen in de betreffende parkeergebieden ontvangt in de maand mei een brief over het aanvragen van een nieuwe parkeervergunning.

Vraag op tijd uw nieuwe vergunning aan.

  • Vanaf nu kunt u een nieuwe digitale parkeervergunning aanvragen. Als u de vergunning vóór 15 juni aanvraagt, heeft u op 1 juli een vergunning.   
  • Bekijk de pagina aanvragen vergunningen en kies hier de vergunning die u nodig heeft en vraag deze aan. Vergunningen voor bewoners kunt u aanvragen in een E-loket door met uw DigiD in te loggen. Voor de andere vergunningen gebruikt u een online aanvraagformulier.
  • Bij de toewijzing ontvangt u een eigen account voor ParkStart. Hierin meldt u zelf het kenteken aan waarmee u parkeert. U kunt een kenteken op ieder moment wijzigen. Alleen bij een bewonersvergunning met één kenteken krijgt u geen ParkStart account, uw kenteken is al aangemeld.
  • Heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Vraag dan iemand uit uw eigen omgeving om u hierbij te helpen. U kunt ook bellen met ParkeerService op telefoonnummer (033) 247 3000. Zij begeleiden u telefonisch bij het doen van een aanvraag.  

Bekijk de website van de gemeente voor de achterliggende informatie.

Heeft u geen informatiebrief ontvangen? Onderstaande brieven zijn huis aan huis bezorgd, klik op de naam om de brief te openen.