Abonnementen voortaan op vast kenteken

14 jun 2022

Kentekenherkenning in LDC garage en parkeerterrein P-Zuid

U kunt voortaan in- en uitrijden via kentekenherkenning. Hiervoor is het huidige parkeersysteem vervangen. Dit nieuwe parkeersysteem werkt op basis van uw kenteken, hierdoor kunt u sneller in- en uitrijden. De slagboom gaat automatisch voor uw kenteken open, het strookje met barcode dat u in de auto nodig had, vervalt hiermee. Abonnementhouders voor de Centrumgarage hebben hun abonnementspas nog wel nodig, bijvoorbeeld als u de garage te voet binnen gaat buiten de openingstijden van de garage. Ook bij vervangend vervoer of wanneer de kentekenplaat niet goed leesbaar is, gebruikt u uw abonnementspas. Houd deze daarom altijd binnen bereik bij het inrijden.

Heeft u een maand- of kwartaalabonnement voor De Zuid of garage Centrum?
De regels hiervoor blijven gelijk. Geef uw kenteken vóór 1 juli door.

  • Wilt u uw kenteken vóór 1 juli doorgeven? Als uw kenteken geregistreerd is, kunt u gemakkelijk de garage of het parkeerterrein in- en uitrijden. Stuur een e-mail naar abonnementen@parkeerservice.nl en geef per abonnement het kenteken op met vermelding van uw pasnummer en/of debiteurennummer.
  • Gebruikt u uw abonnement voor meerdere voertuigen? Vanaf 1 juli is dat niet meer mogelijk. U kunt daarom uw abonnement opzeggen en u ontvangt het teveel betaalde bedrag retour.

Heeft u een jaarabonnement voor P-Zuid of Centrum? Lees dan deze nieuwe informatie.
Uw abonnement kan gedurende de looptijd voortgezet worden zonder vast kenteken op te geven. Maar het abonnement kan niet verlengd worden zonder registratie van één kenteken. Deze mogelijkheid is voor de abonnementhouders die vóór 1 mei 2022 een abonnement hebben afgenomen.

Heeft u een eigen parkeerplaats (zwerfplek of vaste plaats) in garage Centrum (LDC)? Lees dan deze nieuwe informatie.
Omdat u eigenaar bent van een plaats, bent u niet verplicht een kenteken door te geven. Wilt u gemakkelijk met uw eigen voertuig in- en uitrijden dan adviseren wij u uw kenteken wel door te geven.
Heeft u al een kenteken doorgegeven en wilt u dit terugdraaien? Stuur dan een e-mail naar abonnementen@parkeerservice.nl met als onderwerp ‘Terugdraaien kenteken’.
U kunt ook blijven inrijden met de barcode of abonnementspas.

Kenteken wijzigen
Bij een abonnement op kenteken kunt u 5x per jaar uw kenteken tijdelijk wijzigen als u een andere auto heeft. Dit kan voor een periode van maximaal 14 dagen.


Nieuwe service, parkeerplaats reserveren

Voor zowel parkeergarage Centrum (LDC) als voor parkeerterrein De Zuid is het vanaf 1 juli mogelijk om vooraf een plaats te boeken voor een dag, week of maand. Deze reserveringsoptie is binnenkort op deze website beschikbaar. Het vormt een alternatief voor abonnementhouders die hun gasten laten parkeren met het abonnement.